Paluszki wegan z pesto i pomidorami.
Oto przepis na pyszne i co najważniejsze zdrowe paluszki.
Nowość tkwi w tym, że nie potrzebujemy jajek!
Ciasto na paluszki:
Oto składniki dla dwóch osób:
750 gr ziemniaki,
200- 250 gr biała mąka,
2 łyżki płaskie mąka z ciecierzycy.
Ugotować na parze ziemniaki ze
skórką. Rozgnieść jeszcze ciepłe ziemniaki, dodać dwa rodzaje mąki, sól i odstawić na poł
godzinki.
Następnie przygotować „ węże” i pokroić je na rozmiar paluszków.
Pesto:
50 gr orzechy włoskie,
Kilka liści bazylii lub pietruszki,
Olej z oliwek,
Odrobina czosnku,
Sól.
Zmiksować wszystkie składniki.
Małe pomidory lekko podgrzane na patelni lub na grillu.
Ugotować paluszki, odcedzić, doprawić pestem, pomidorami i olejem
oliwkowym.
Smacznego i zdrowego obiadu!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz